Smernikovo poročilo – junij 2013

Uvod – Najpomembnejše

Zanimivo poročilo


NAJPOMEMBNEJŠE

Zavedanje sebe, lastnega obstoja, misli, občutkov in čustev, vzorcev delovanja in prepričanj, ki nas vodijo skozi življenje, je najpomembnejše, dokazuje naša analiza. Omogoča nam, da ugotovimo, ali naš avtopilot dobro deluje, ali se prebijamo do svojega avtentičnega bistva in se ne oddaljujemo od njega
.

Za nami je deset zanimivih zgodb, ki jih piše življenje. Pogovarjali smo se s sogovorniki, ki že živijo spremembe, ki jih želimo videti v svetu in so z zgledom osmišljenega življenja soustvarjalci sodobnega časa. Kjub raznolikosti njihovega dela in obravnavanih tematik, so prišli do podobnih zaključkov. Vse skupaj je še bolj zanimivo, če se zavedamo, da smo ljudje med seboj različni in da so taki tudi vzvodi našega delovanja.

Današnje poročilo je kot protiutež dobrega v časih, ko vsi, bolj kot ne, ječimo pod bremenom splošne krize. Krize so vedno bile in bodo, splošne in osebne, a vedno je bila in bo tudi človeška ustvarjalnost in vztrajnost. Ni nujno, da je nenaklonjeno družbeno okolje ovira. Lahko je priložnost za razvoj, da se povežemo, da smo drug drugemu mentor in ne izberemo možnosti neuspeha. Strah pred njim je varnejši od preizkušanja, razvijanja in zorenja v praksi, vendar ne prinese spoznanja, da s tem, ko dajemo in pomagamo drugim, delamo zase.
                                                                                           Alenka Zdešar


Zanimivo poročilo 

Na podlagi analize pogovorov navajamo najpomembnejše lastnosti, sposobnosti in veščine, ki naj bi jih razvili in pridobili v življenju. Pospremljene z ustreznimi okoliščinami, nam omogočajo, da se pomikamo v smeri užitka, samorealizacije in namena.

Zbrali smo sporočila, ki jih zgodbe nosijo v sebi in so napotek, kako ne le preživljati, ampak živeti svoja življenja. Ne glede na to, da imamo vsak svojo lastno izkušnjo z vsem naštetim, je zanimivo, kaj je izpostavljeno v pogovorih, kako je včasih dobro, da pogledamo čez planke svojega delovanja in je mnogokrat dovolj, da vnesemo svoj pristop v delo, ki ga opravljamo ter da zasledujemo odličnost in ne le uspeh.

Št. točk Lastnost, sposobnost, veščina, okoliščina
10 samozavedanje
10 vztrajnost
10 ustvarjalnost
10 okolje
9 mentor
8 strast
7 radovednost
7 spontanost
7 povezovanje
6 intuicija
6 vera vase
6 poslušanje
5 delavnost
5 timsko delo


Oglejte si celotno poročilo      

            vir: Galerija življenja    
 

pregled veščin, sposobnosti22.pdf 27.3KB 26. Jun 2013 12:25